TAK tasarımları sokaklara çıktı.

10 Ocak 2014, Cuma

TAK KadıköyTAKorTAK

‘Simit Arabalarını Tasarlıyoruz’ etkinliği, Tasarım Atölyesi Kadıköy bünyesinde, 8 Temmuz 2013’te yapılan çağrıyla başladı. Kadıköy’ün kimliğine uyumlu tasarımlar yapılması amacıyla, genç tasarımcılara açık çağrı yapıldı.
Tasarım sürecinde iki çalıştay gerçekleştirildi. Katılımcıların araştırmalarının yönlendirdiği süreç, genel seyyar satıcı tasarım kriterleri, mevcut simit arabalarının eksikleri, simitçilerin beklentileri ve Kadıköy kimliği göz önünde bulundurularak şekillendi. Katılımcılar, tasarımlarını biçimlendirirken ortak paylaşım ortamında belirlenen tasarım ilkelerine göre tasarladılar.
TAK tasarımcılarından, ürün tasarımcısı Can Güvenir’in, Kadıköy’deki tarihi Petek fırınından esinlenerek yola çıktığı tasarımı, uygulanmak üzere seçildi.
9 Ocak Perşembe günü Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün katılımıyla birlikte İskele Meydanı’nda yeni simit arabaları Kadıköylülerin beğenisine sunuldu. Prototip olarak yapılan 12 simit arabası simitçilere dağıtıldı. Bu sürecin devamında Kadıköy’ün diğer simit arabaları da zamanla yeni tasarımlarına kavuşacaklar.
Ve artık sıra, Kadıköy’ün yeni kestane ve mısır arabaları ile oyuncak ve kitap kumbaralarında. Tasarım çalıştayları yoluyla devam etmekte olan bu sürece katılarak, projelerini hayata geçirmek isteyen tasarımcıları TAK’a davet ediyoruz.


Sonraki yazı

TAK’ın Geleceğini Birlikte Tartışalım

TAK’ın Geleceğini Birlikte Tartışalım

Tasarım orTAK’lığını Oluşturalım!

TAK’ı Tartışıyoruz…

TAK 1 yaşına girerken, değişiyor, dönüşüyor, sizinle birlikte büyüyor ...

devamı...

Önceki yazı

Fikirtepeliyiz! Kısa Film Atölyesi

Fikirtepeliyiz! Kısa Film Atölyesi

Değişimi Fark Et, Kaybetmeden Kaydet!
Fikirtepe, hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecine giriyor. Yaşamın ve mekanın ...

devamı...