Fikirtepeliyiz! Kısa Film Atölyesi

19 Kasım 2013, Salı

TAK KadıköyTAKorTAK

Değişimi Fark Et, Kaybetmeden Kaydet!
Fikirtepe, hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecine giriyor. Yaşamın ve mekanın izleri hızla değişirken, Tasarım Atölyesi Kadıköy, kaybolan izleri kaybetmeden kaydetmek için yaklaşık 2 ay önce Fikirtepeliyiz! Kısa Film Atölyesini başlattı.
FilmTAK Programı kapsamında başlatılan atölyeyi, gönüllü proje yürütücüleri Mehmet Ercan (Görsel Antropolog), Zeynep Senem Ercan (Piyanist), Neslihan Akpınar (Sosyolog), Duygu Parmaksızoğlu (Antropolog) ve Miray Özkan (Şehir Plancısı) yürüttüler.
Fikirtepe yaşamını, hikayelerini, seslerini belgelemek isteyen 11 – 15 yaş arasındaki 6 katılımcı, 5 haftalık atölye eğitimine katılarak, röportaj, video yoluyla kendi hikayelerini hazırladılar. Atölye sonucunda, 5 adet kısa film ortaya çıktı.
Atölyenin amacı, Fikirtepe’yi, Fikirtepelilerden dinlemek, Fikirtepeli genç ve çocukları kamera ve fotoğraf ile tanıştırmak ve atölye sonunda ortaya çıkacak kısa filmlerle Fikirtepe’de açık hava gösterimleri düzenlemek. Ayrıca, kısa filmler ile çeşitli festivallere katılım yapılması da amaçlanıyor.
İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan ilk gösterim, 16 Kasım Cumartesi günü, Tasarım Atölyesi Kadıköy’de yapıldı. Atölye katılımcıları Deniz Güneş, Elif Ebinç, Emre Bahattin, Fatmanur Ulusoy, Mehmet Akşan ve Semiha Ebinç’in Fikirtepe hikayeleri izleyicilerle buluştu. Ayakta alkışlanan katılımcılar, bu süreçte yer almaktan çok mutlu olduklarını ve film yapmaya devam etmek istediklerini söylediler ve izleyicilerin sorularını yanıtladılar.
Sonraki gösterimler ise Fikirtepe’de ve sürpriz mekanlarda olacak. Gösterim tarihleri ve yerleri için TAK’ın facebook sayfasını TAKip’te olun.

Fikirtepeliyiz! Kısa Film Atölyesi filmlerini buradan izleyebilirsiniz.


Sonraki yazı

TAK tasarımları sokaklara çıktı.

TAK tasarımları sokaklara çıktı.

‘Simit Arabalarını Tasarlıyoruz’ etkinliği, Tasarım Atölyesi Kadıköy bünyesinde, 8 Temmuz 2013’te yapılan çağrıyla başladı. Kadıköy ...

devamı...

Önceki yazı

Eski Özen Sineması, Yeni Tasarım Atölyesine Özendirme Ödülü

Eski Özen Sineması, Yeni Tasarım Atölyesine Özendirme Ödülü

Kent planlama/şehircilik konularında uygulamaya girmiş, sorun çözmeye yönelik başarılı plan ve projelerin ödüllendirildiği Raci Bademli ...

devamı...