TAK Kartal Kıyı Köşe Açılış Töreni

17 Haziran 2016, Cuma

TAK Kartal

Kıyı Köşe Tarım Sokak projesinin açılış töreni yapıldı.

Kartal ilçesinde kullanılmayan kıyı köşe mekanların tasarım yoluyla canlandırılmasını ve Kartallıların kendi mahallelerindeki kamusal mekanlar üzerinde söz sahibi olmasını amaçlayan Kıyı Köşe programı kapsamında, “Kıyı Köşe Tarım Sokak”ın açılış töreni, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

3 Aşamalı oylama sonucunda seçilen projeler TAKdir edildi.

Kıyı Köşe Tarım Sokak alanı için açılan davetli yarışmada 7 tasarımcı tasarımlarını TAKdim etti. Kartal meydanı ve Kartal Belediyesi’nde gerçekleşen halk oylaması, tasarımcı ve değerlendirme kurulu oylamasının ardından DGA Architects’in projesi TAKdir edildi ve uygulandı.

Kıyı Köşe Tarım Sokak

Doğuş Otomotiv Showroom ile Yakacık Vergi Dairesi arasında kalan alan için DGA Architects’in proje önerisi arsa konumunu ve gündelik gereksinimleri gerçekleştirmek üzere oluşturulmuştur. Vergi dairesini ziyaret eden vatandaşlar için bekleme mekanları, E5 ulaşımına katılacaklar için bir nevi durak hizmeti veren ve insan yoğunluğuna hizmet edecek seyyar ticari birimler ile sokak sanatçıları için platform görevi görecek bir tasarım ile değerlendirmek istenmiştir.


Sonraki yazı

Fikirtepe’de mülteci oturma odası!

Fikirtepe’de mülteci oturma odası!

Suriyelilerin artık 'misafir' olmadığına dikkat çekmek amacıyla Fikirtepe'de temsili bir 'oturma odası' kuruldu, mahalle sakinleri ...

devamı...

Önceki yazı

Duyu Analizi ile Oyun Peyzajı Tasarımı - Fenomenolojik Yaklaşım

Duyu Analizi ile Oyun Peyzajı Tasarımı - Fenomenolojik Yaklaşım

Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Peyzajı (Playscape) Sergisi proje yürütücülerinden Ela Kaçel ve Nilay Gülmez ile proje sürecinin ...

devamı...