"20 Mahalle 1 Kartal" Mahalle Eylem Planı

17 Ekim 2016, Pazartesi

TAK KartalTAKorTAK

TAK Kartal “20 Mahalle 1 Kartal” Mahalle Eylem Planı’nı mahallelilerin, muhtarların, esnafın, STKların dahil olduğu katılımcı çalışmaların sonucunda tamamladı. Kartallıların inceleyip değerlendirmesi ve yorumlarını paylaşması için MEP 2 ay süreyle Kartal Belediyesi web sitesinden indirilebilir.

http://www.kartal.bel.tr/tr/dosyalar/mep.pdf

 

“20 Mahalle 1 Kartal” MEP nedir?

 

“20 Mahalle 1 Kartal” Mahalle Eylem Planı’nın (MEP) kapsamı Kartal’ın 20 Mahallesidir. MEP ile mahallelinin sorunlarının tespiti ve fırsatların belirlenmesi ile beklentilerinin karşılanması için kısa, orta ve uzun vadeli program ve projelerin ortaklaşa, katılımcı ortamlarda geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bir başka deyişle, MEP, mahallelerin sosyal, ekonomik ve mekansal beklentilerinin uyumlu olarak planlanması ve düzenlenmesi için bir araçtır.

 

MEP ile mahallelere yapılacak yatırımları doğru yönlendirebilmek için karar alıcıları yönlendirebilecek mahalle performans kriterleri belirlemek, yaşanabilir mahalleler yaratabilmek, öncelikli kamu yatırımlarını belirleyebilmek ve mahallelilerde sorumluluk ve farkındalık hissi yaratarak halkın etkinliğini artırmak hedeflenmektedir.

 

Özetle, MEP’te;

 

Mahallelilerin, yaşadıkları mahalleler hakkında karar alma sürecinde aktif söz sahibi olabilmelerin yanında

Yerel Yönetimlerin ve Yatırımcıların yapacakları yatırımları doğru değerlendirebilmeleri amaçlanmaktadır.


Sonraki yazı

TAK Kartal Çeyiz Programı Tasarımcı Çağrısı

TAK Kartal Çeyiz Programı Tasarımcı Çağrısı

TAK Kartal Çeyiz Programı Tasarımcı Çağrısı

Kartallı kadınlar ve Kartallı tasarımcılar birlikte tasarlıyor. Gelenekler ve tasarım ...

devamı...

Önceki yazı

Kadıköy’de Canlanan Mekanlar

Kadıköy’de Canlanan Mekanlar

Kadıköy’de kıyıda köşede kalmış, atıl kamusal mekanlar, tasarımcıların yaratıcı fikirleri ile yeniden canlandı. Tasarım Atölyesi ...

devamı...