İmgeden Foruma

01 Eylül, Pazar 11:00 - 17:00 / Ücretsiz

İstanbul'da Yaşamak Üzerine Bir Tiyatro Atölyesi

Augusto Boal’ın 1970’lerde Brezilya’da başlayıp dünyanın farklı yerlerinde geliştirmeye devam ettiği Ezilenlerin Tiyatrosu; sosyal, toplumsal ve kültürel dönüşüm için kullanılan bir tiyatro türü; İmge Tiyatrosu ve Forum Tiyatro’nun yanı sıra, Görünmez Tiyatro, Yasama Tiyatrosu, Arzunun Gökkuşağı gibi farklı yöntemler de barındırmakta.

İmgeden Foruma ekibinin, Ezilenlerin Tiyatrosu yöntemlerini kullanarak hazırladığı "İstanbul’da Yaşamak” temalı atölyesi, 1 Eylül Pazar günü TAK’ta. 11.00-17.00 arasında gerçekleşecek atölyeye, İstanbul’da yaşamı bir de tiyatro yoluyla anlamak ve anlatabilmek ve karşılaşılan sorunların çözümleri üzerine birlikte düşünebilmek için 16 yaş ve üstü herkes davetli.

Katılım 25 kişi ile sınırlı olup, başvuru için kadikoy@takortak.org'a ad, soyad ve telefon numaranızı mail atmanız gerekmektedir.

 

Gökçen Karaman, lise eğitimini Robert Kolej’de, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümünde tamamladı. 3 yıl boyunca Robert Kolej Kızlar Yurdu’nda yurt danışmanlığı yaptı; çocuk çalışmaları alanında çok sayıda sosyal sorumluluk projesine dahil oldu. Bu deneyimleri üzerine, sosyoloji ve eğitim alanlarını birleştiren bir kariyer yolu izledi. Endonezya’nın Bali adasında ekoloji temelli eğitim veren Green School’da bir dönem staj yaptı. 2016 yılında Eğitim Reformu Girişimi’nin yürüttüğü Öğretmen Ağı’nda Ağ Geliştirme Sorumlusu olarak çalıştı. Eylül 2018’de, Berlin’de, Kuringa Tiyatro’nun düzenlediği Ezilenlerin Tiyatrosu Sertifika Programı’na; Aralık 2018’de Hindistan’da Ezilenlerin Tiyatrosu’ndaki en büyük topluluk olan Jana Sanskriti’nin düzenlediği Muktadhara Festivali’ne katıldı. Şimdilerde, Köy Okulları Değişim Ağı Derneği’nde Çocuk Atölyeleri Programı’nı yürütüyor; bir yandan da eğitim alanı öncelikli olmak üzere, farklı gruplarla Ezilenlerin Tiyatrosu teknikleri kullanarak toplumsal sorunlara kolektif çözümler bulmak için çalışıyor.

Arafat Savaş Kalkan, lisans eğitimini Mersin Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimine, Mersin Üniversitesi Sinema bölümünde devam ediyor; ayrımcılık, nefret söylemi ve toplumsal cinsiyet konuları üzerine çalışıyor. 8 yıldır farklı tiyatro topluluklarında oyunculuk, dramaturji, feminist tiyatro ve Ezilenlerin Tiyatrosu üzerine eğitimler verdi. Sonrasında Ankara Uluslarası Tiyatro Festivali, ODTÜ Tiyatro Şenliği’nin de arasında olduğu farklı tiyatro festivallerinde gösterilen 6 tiyatro oyunun reji/yönetmenliğini yaptı. TOG’un yürüttüğü bir proje kapsamında mültecilerle İmge Tiyatrosu atölyesi yürüttü.


Etkinlik Atölyesi:

Tasarım Atölyesi Kadıköy

 [javascript protected email address]

+90 216 418 52 98

Rasimpaşa Mah. Duatepe Sk. No: 61
Yeldeğirmeni KADIKÖY – İSTANBUL

Büyük harita