"Erişiyorsam Varım İstanbul!” sergisi TAK'ta İstanbullularla buluşuyor

09 Ekim 2015, Cuma

TAK KadıköyTAKorTAK

"Erişiyorsam Varım! İstanbul" sergisi, 10-31 Ekim tarihleri arasında Tasarım Atölyesi Kadıköy'de ziyaretçileriyle buluşuyor.

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Komitesi Üyesi Şafak Pavey'in de aralarında bulunduğu Türkiye ve İsveç'ten farklı yaş ve engel gruplarındaki toplam 22 bireyin portrelerine ve hikayelerine yer verilecek olan "Erişiyorsam Varım! İstanbul" sergisi, toplumda herkes için eşit ve onurlu yaşam hakkının öneminin altını çizerek, "engel" kavramına farklı bir bakış açısı getirmeyi ve geleneksel bakış açımızda bir kırılma yaratmayı hedefliyor.

İsveç Başkonsolosu Jens Odlaner, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Komitesi Üyesi Şafak Pavey ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun da katılacağı sergi açılışı 10 Ekim 15.00'da TAK'ta yapılacak. "Erişiyorsam Varım! İstanbul" sergisi; üç hafta süresince çeşitli müzik, sanat ve kültür çalışmaları ile renklenecek. Ayrıca, İsveç ve Türkiye'den akademisyen ve sanatçı konukların katılacağı sıradışı gösteri ve atölye çalışmaları da yer alacak.


Sonraki yazı

Şok Kıyı-Köşe Ankara Caddesi: Birlikte Tasarla Birlikte Uygula

Şok Kıyı-Köşe Ankara Caddesi: Birlikte Tasarla Birlikte Uygula

TAK Kartal'ın Şok Kıyı-Köşe Programı kapsamında engelliler için engelli rampaları tasarlandı.

5 Kartallı ve 5 ...

devamı...

Önceki yazı

ZAMAN KAPSÜLÜ

ZAMAN KAPSÜLÜ

Doğal ve kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 1990 yılında kurulan ÇEKÜL Vakfının 25 ...

devamı...