Dans Eden Mekan’ın Peşinde Buluştuk, Tasarladık ve Uyguladık

24 Haziran 2015, Çarşamba

TAK KadıköyTAKorTAK

Dans Eden Mekan'ın peşinde buluştuk, tartıştık, tasarladık ve hep birlikte uyguladık.

İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı kapsamında yüksek lisans öğrencileri Tuğba Yalçın ve İpek kuran tarafından hazırlanan 'Dans Eden Mekan' çalışması, TAK'ın Şok Kıyı Köşe atölyeleriyle birleşti. Yeldeğirmeni'ne odaklanan çalışma, katılımcıların dahil olduğu mahalle içerisindeki bir keşif gezisiyle başladı. Atölye için incelenen alanlardan öne çıkan, İskele Caddesi ve Rıhtım Caddesi'nin kesişiminde bulunan, içerisinde Ladikli Ahmet Ağa Çeşmesi bulunduran namazgâh noktası oldu.

Bölgenin ihtiyaçları üzerine çalışan katılımcılar, yoğun kalabalığa rağmen kullanımı düşük olan noktayı canlandırmak adına gölge mekanlar oluşturmayı ve alana komşuluk eden, şu an Kadıköy Belediyesi tarafından restorasyon projesi çalışılan Ahmet Haşim Evi'ni referans alarak, şairin dizelerinin yazılı olduğu oturma birimleri tasarladılar.

Toplanan atık mobilya ve benzeri malzemelerin yeniden değerlendirilerek kullanıldığı proje 16-17 Haziran tarihlerinde, atölye katılımcıları ve TAK stajyerlerinin dahil olduğu bir ekip tarafından gerçekleştirildi.


Sonraki yazı

TAK Kondu Kartal Meydanı'nda

TAK Kondu Kartal Meydanı'nda

Kartallı, tasarımcı, usta el ele verdik ilk TAK Kondumuzu Kartal Meydanı'na kurduk.

Katılımcı tasarım uygulaması ...

devamı...

Önceki yazı

Tasarımcılarla Drama Terapi

Tasarımcılarla Drama Terapi

Konstelasyon, nesiller boyunca taşıdığımız, farkında olmadan üstlendiğimiz, sürekli olarak tarttığımız dinamikleri görme fırsatı veriyor. Kimi zaman ...

devamı...