23 NİSAN İP SANATI ATÖLYESİ

24 Nisan 2018, Salı

TAK Kadıköy

Göztepe Özgürlük Parkı’nda her yıl düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde Ropenroll ile birlikte olarak bir ip sanatı atölyesi gerçekleştirdik. Atölye çalışmasında haftalar önceden hazırlıklarımıza başladık ve Kadıköy haritasını Kadıköy’ü oluşturan 21 semti temsilen 21 levhaya ayırdık. Her parça etkinliğe katılan çocuklar tarafından seçtikleri renklerle, istedikleri desenlerle, gönüllerince renklendirildi. 8-12 yaş aralığındaki yaklaşık 80 çocuğun katılımıyla tamamlanan parçalar yerlerine monte edildiğinde rengarenk bir Kadıköy haritası ortaya çıktı.

Eser tamamlandığında çorbada tuzu olan minikler yaptıkları bölümleri işaret ederek haritanın önünde fotoğraflar çektirdiler. Ailelerin beğenileri ve çocukların güzel vakit geçirmiş olmaları bizi çok mutlu etti.

Etkinlikler tamamlandığında harita parçalarına ayrıldı ve çalışma Tasarım Atölyesi Kadıköy’de tekrar monte edildi. Çalışmaya katılıp haritanın bitmiş halini görememiş olanlar, ya da Özgürlük Parkı’na gelememiş olanlar için haritamız bir süre daha Tasarım Atölyesi Kadıköy’de görülebilir.

Kadıköy’e renk katan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.


Sonraki yazı

Çocuklardan çocuklara masallar: Görünen Dünya

Çocuklardan çocuklara masallar: Görünen Dünya

İstanbul Kadıköy'de bir araya gelen yaşları 7 ile 8 arasında değişen beş çocuk kendi masallarını ...

devamı...

Önceki yazı

Türkiye’nin İlk Çocuk Odaklı “Sürdürülebilir Kalkınma” Laboratuvarı başladı!

Türkiye’nin İlk Çocuk Odaklı “Sürdürülebilir Kalkınma” Laboratuvarı başladı!

Türkiye’nin İLK Çocuk Odaklı “Sürdürülebilir Kalkınma” Laboratuvarı Kadıköy’de başladı!

Tasarım Atölyesi Kadıköy ve SOGLab ...

devamı...